Brand equity

Brand equity Brand equity, ook wel merktrouw genoemd, gaat over de premium waarde die een bedrijf genereert met een herkenbaar product tenopzichte van een standaard product. Dit geldt ook op organisatie niveau. Een bepaald merk is herkenbaarder dan de ander. Mede door een onderscheidend product of filosofie.

Productconcept

Productconcept Waar bij het productieconcept hun focus op de productie zette, is productconcept gericht op kwaliteitsverbetering. Het motto is dan ook, ‘een goed product verkoopt zichzelf’.

Productieconcept

Productieconcept Een bedrijf dat gericht is op de productie focust op het creëren van een zo efficiënt mogelijk productieproces. Dit noemen we productieconcept. Door te concentreren op het mechanischeren en vergroten van de productie kunnen ondernemers de kostrpijs sterk verlagen.

Marketingmanagement

Marketingmanagement De term marketingmanagement gaat over de analyse, planning, emplementatie en continue evaulatie van alle werkzaamheden en activiteiten die het doel hebben om zo goed mogelijk de producten en diensten van een organisatie af te stemmen op de wensen en behoeften van (potentiële) klanten. Dit betekent simpelweg: Het formuleren en uitvoeren van een product, promotie, […]

Bedrijfskolom

Bedrijfskolom Een bedrijsfkolom is de reeks personen en organisaties die betrokken zijn bij productie, distributie en het verbruik van producten en diensten. Dit is dus van oerproducent t/m consument.